Levelet kaptál Dubaiból

kiskatka |

"We need people power", vagyis szabadfordításban "Mindenki közreműködésére szükség van". Ez Jean-Claude Mbanya-nak, a Nemzetközi Diabétesz Szövetség elnökének legfőbb üzenete a nemrég zárult dubai-i világkongresszusról.

Girls Three.jpg

fotó innen

Mbanya nem a levegőbe beszél! Több olyan program is létezik, amelyet hétköznapi, átlagos emberek valósítottak meg csak azért, mert akarták. Ilyen például a Team Type 1 program, melyet Phil Southerland alapított és Ruandában segíti most már 600 cukorbeteg gyermek megfelelő ellátását. Vagy a Life For a Child, "Életet a gyerekeknek" program, melynek célja inzulint szállítani az elmaradott, szegény országokban élő cukorbeteg gyerekeknek: egészen pontosan 7.000 gyermeknek 36 országból. Mondanom sem kell, ezeknek a gyerekeknek az inzulin ténylegesen az életet jelenti.

Aztán elindult a Young Leaders Programme is, azaz a Fiatal Vezetők Programja. 80-nál több fiatal felnőtt vehetett részt kimerítő edukációban Dubaiban, hogy aztán hazatérve vezetői és katalizátorai legyenek a cukorbetegség megelőzését vagy a cukorbetegek életminőségét segítő programoknak otthonukban. AZ IDF szándéka szerint 1 millió embert szeretnének "kiképezni". Nagy meglepetésemre magyar nevet is találtam, Gabor Gremspergert - reméljük, még hallunk felőle.

Végül, de nem utolsó sorban a nekünk szóló felhívás. Az IDF szándéka az, hogy minél inkább bevonja az cukorbetegeket a munkába. Hogy ne várjunk a nagy szervezetekre, hanem minél többen beletegyük azt, amit tudunk: kreativitást, tudást, időt, figyelmet, bármit. Sajnos elegendően sokan vagyunk. Ez a people power, azaz a tömeg ereje.

Te is benne vagy?

forrás

szólj hozzá Címkék: dubai idf üzenet people power mbanya nemzetközi diabétesz szövetség

A bejegyzés trackback címe:

https://diabkari.blog.hu/api/trackback/id/tr353466143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása