Cukor nélkül... brownie
kiskatka | 2011. 12. 02.
A brownie süteményt - én legalábbis - a gyorséttermekből ismerem, klasszikus amerikai süti. Lássuk a klasszikus csoki-brownie-t, cukor hozzáadása nélkül!
Hozzávalók:
- 250 g simaliszt
- 200g vaj
- 3 tojás
- 4 evőkanál méz (lehet diabetikus is)
- 150 g kakaópor (édesítés nélkül)
- 1 teáskanál sütőpor
- csipetnyi só
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180C-ra. 30cmx22cm méretű (vagy hasonló) tepsit vagy sütőformát kibélelünk sütőpapírral. A vajat, a kakaóport és a mézet egy nagy tálban gőzöltetve, azaz forró víz fölött kevergetjük, amíg meg nem olvad és csomómentes masszát nem alkot. A lisztet és a sütőport másik tálban összekeverjük, és külön tálba feltörjük a tojásokat is. A csokimasszát levesszük a tűzről és gyorsan a tojáshoz keverjük, majd a liszt-sütőpor párost alaposan beledolgozzuk a masszába. Sütőformában 20 percig sütjük. A süti akkor kész, ha a teteje szilárd, míg belül kicsit ragacsos még. Sütés után hagyjuk kihűlni, majd négyzeteket vágunk belőle. Csokifagyival, tejszínhabbal, esetleg friss gyümölcsdarabokkal érdemes tálalni.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek