Cukor nélkül... brownie

kiskatka |

A brownie süteményt - én legalábbis - a gyorséttermekből ismerem, klasszikus amerikai süti. Lássuk a klasszikus csoki-brownie-t, cukor hozzáadása nélkül!

images.jpg

Hozzávalók:

  • 250 g simaliszt
  • 200g vaj
  • 3 tojás
  • 4 evőkanál méz (lehet diabetikus is)
  • 150 g kakaópor (édesítés nélkül)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipetnyi só

 

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 180C-ra. 30cmx22cm méretű (vagy hasonló) tepsit vagy sütőformát kibélelünk sütőpapírral. A vajat, a kakaóport és a mézet egy nagy tálban gőzöltetve, azaz forró víz fölött kevergetjük, amíg meg nem olvad és csomómentes masszát nem alkot. A lisztet és a sütőport másik tálban összekeverjük, és külön tálba feltörjük a tojásokat is. A csokimasszát levesszük a tűzről és gyorsan a tojáshoz keverjük, majd a liszt-sütőpor párost alaposan beledolgozzuk a masszába. Sütőformában 20 percig sütjük. A süti akkor kész, ha a teteje szilárd, míg belül kicsit ragacsos még. Sütés után hagyjuk kihűlni, majd négyzeteket vágunk belőle. Csokifagyival, tejszínhabbal, esetleg friss gyümölcsdarabokkal érdemes tálalni.

szólj hozzá Címkék: csoki sütés brownie cukor nélkül diabetikus méz

A bejegyzés trackback címe:

https://diabkari.blog.hu/api/trackback/id/tr933432270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása