Interaktív Diabetes Atlas az IDF-től

kiskatka |

Az International Diabetes Federation (Nemzetközi Diabétesz Szövetség) idén a Világnap alkalmából elkészítette a cukorbetegség globális térképét.


Forrás: IDF

A felmérések szerint 366 millió cukorbeteg él világszerte, 2030-ra 552 millióan leszünk, miközben 183 millióan nem tudnak diabéteszükről. Minden 10. másodpercben 3 új cukorbeteget regisztrálnak és évente majdnem 10 millió új diagnózis születik. Leginkább 40-59 éves korban jellemző, de évente 78.000 gyermek lesz 1-es típusú cukorbeteg. Végül pedig talán a leginkább meglepő szám: a cukorbetegek 80%-a elmaradott vagy fejlődő országokban él. Ennyire azért elérte őket a civilizáció.

Az interaktív térképen az egyes országokban élő cukorbetegek számát lehet látni. Sajnos a számokkal nem osztották le az egyes országok népességét, vagyis arányaiban nem tudjuk összehasonlítani a különböző régiókat. De elég ütős számok vannak így önmagukban is.

A diabétesz mindenki ügye már most, és még inkább az lesz! Pedig egészséges életmóddal (étrend, mozgás, testsúly, rendszeres orvosi kontroll) megelőzhetjük vagy lassíthatjuk a cukorbetegség kialakulását, gátolhatjuk következményeit! Hintsétek, terjesszétek! Ha cukorbeteg vagy, azért, ha (még) nem, akkor pedig azért! Legyen az egészség az idei karácsony legnagyobb durranása!

Forrás, a kép innen van

szólj hozzá Címkék: térkép idf cukorbetegség globális diabétesz world diabetes atlas

A bejegyzés trackback címe:

https://diabkari.blog.hu/api/trackback/id/tr733445062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása