Cukor nélkül...muffin

kiskatka |

A recept írója szerint az alaptészta receptje bátran variálható mindenféle ízesítéssel.

elmo.jpg

Alaptészta hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 10 dkg rétesliszt
  • 10 dkg teljeskiörlésű liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 1 dl víz

 Variációs lehetőségek ízesítésre:

Tehetünk hozzá kiolvasztott, de leitatott áfonyát, vagy baracklekvárt. Esetleg megbolondíthatjuk 2-3 savanyú almával lereszelve, 2 evőkanál szilvalekvárral és egy kis fahéjjal összekeverve (diétás lekvárokra gondol a szerző). A plusz dolgok sütés közben leszállnak a tésztában, ezért csak nagyon enyhén nyomjuk bele a tésztába.

 Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170C-ra. Margarinnal kikenjük a muffin-sütő formát. Először a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd hozzágyúrjuk az olvasztott margarint és a vizet. Az egyenletesen összekevert tésztaszerűséget a formába öntjük, a lyukak feléig, max 2/3-ig (megnő a tészta sütés közben). 15 perc alatt megsülnek. Tetejére szórhatunk Canderelt, vagy kínálhatunk hozzá pudingot.

receptforrás és a fotóforrás

szólj hozzá Címkék: süti muffin sütés cukor nélkül teljes kiőrlésű liszt

A bejegyzés trackback címe:

https://diabkari.blog.hu/api/trackback/id/tr433434895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása