Cukor nélkül...muffin
kiskatka | 2011. 12. 08.
A recept írója szerint az alaptészta receptje bátran variálható mindenféle ízesítéssel.
Alaptészta hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 3 tojás
- 10 dkg rétesliszt
- 10 dkg teljeskiörlésű liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- csipet só
- 1 dl víz
Variációs lehetőségek ízesítésre:
Tehetünk hozzá kiolvasztott, de leitatott áfonyát, vagy baracklekvárt. Esetleg megbolondíthatjuk 2-3 savanyú almával lereszelve, 2 evőkanál szilvalekvárral és egy kis fahéjjal összekeverve (diétás lekvárokra gondol a szerző). A plusz dolgok sütés közben leszállnak a tésztában, ezért csak nagyon enyhén nyomjuk bele a tésztába.
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 170C-ra. Margarinnal kikenjük a muffin-sütő formát. Először a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd hozzágyúrjuk az olvasztott margarint és a vizet. Az egyenletesen összekevert tésztaszerűséget a formába öntjük, a lyukak feléig, max 2/3-ig (megnő a tészta sütés közben). 15 perc alatt megsülnek. Tetejére szórhatunk Canderelt, vagy kínálhatunk hozzá pudingot.
receptforrás és a fotóforrás
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek