Életmentő jelzőkutyák

kiskatka |

Szereted a kutyákat? Ha nem, ettől szerintem megszereted őket! Léteznek ugyanis olyan kutyusok, melyek képesek figyelmeztetni cukorbeteg gazdájukat a közelgő súlyos, akár eszméletvesztést és életveszélyt is okozó vércukorcsökkenésre. (Állítólag figyelmeztetni tudnak az extrém magas kisiklásra is, bár ez utóbbit nem nagyon fogom, hogyan).

service dog.jpg

   Guardian Angel Diabetis Alert Dog

Ezek a kutyák életmentőek lehetnek azoknak, akik nem érzik a hipókat. Általában a hipónak, azaz az alacsony vércukorszintnek vannak tünetei: mindenkinél kicsit mások és idővel egyre tompulnak, de azért jól felismerhetőek egy önmagát menedzselő cukorbeteg számára.

Vannak viszont olyanok, akik nem érzik a vércukorcsökkenést és figyelmeztető jelek nélkül kerülhetnek akár életveszélyes állapotba. Nekik nagy segítség lehet egy ilyen kutya, mely még az eszméletvesztés előtt figyelmezteti gazdáját, ha pedig bekövetkezik a baj, mindent megtesz, hogy felhívja a környezet figyelmét. Nagyon hasznos gyermekeknél is, a szülőknek biztosan nagy megnyugvás, ha a kutya képes játék vagy főleg alvás közben figyelmeztetni őket.

Természetesen a kutyusok nem maguktól tudják mindezt: hosszú és alapos képzésre van szükség. Ahogy böngésztem a különböző oldalakat nekem úgy tűnt, még keresik a legjobb útját-módját a kiképzésnek is, a mindennapoknak is.

Sokféle-fajta linket találtam, a Diabetic Alert Dog oldal nagyon informatív, meg a hasonló névre hallgató blog is, de érdemes rákeresni. Hátha valaki kedvet kap és behozza hozzánk! Ezt is!

szólj hozzá Címkék: gyerek kutya cukorbetegség életmentés diabétesz

A bejegyzés trackback címe:

https://diabkari.blog.hu/api/trackback/id/tr473464164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása