Cukor helyett... túrótorta

kiskatka |

Ez a recept eredetileg kristálycukorral íródott. Mi nem tettünk semmi mást, csupán kristálycukor helyett tized annyi gyümölcscukrot raktunk bele és működött!

turotorta-meggyes-300-d00019EA30471cc4389fc.jpg

A túrótortának van alja és masszája.

Az alja 200 g lisztből, 1 csomag sütőporból, 2 tojássárgájából, 7,5 g gyümölcscukorból (75 g cukor helyett), 75 g vajból és 1 dl tejből áll. Alaposan összegyúrjuk és formába öntjük.

A masszát 500 g túróból, 1 kis csésze olajból, 1 csomag főzés nélküli vaníliapudingból (van diétás is), 15 g gyümölcscukorból (150 g cukor helyett), fél liter tejből és 1 tojásból kell kikeverni. Hivatalosan még 1 csomag vaníliacukor is kell bele, az ízt helyettesíthetjük aromával, de igazából ki is hagyhatjuk. A masszát rárétegezzük a tésztára és együtt sütjük 200C-on 45 percig.

45 perc után kivesszük, 2 tojásfehérjéhez 2 evőkanál gyümölcscukrot adunk, keményre verjük, a készülő süteményünkre rétegezzük és még 7-10 percre visszatesszük a sütőbe sülni.

Irtó jól néz ki és irtó finom is, ha fagyasztott gyümölcsöt rétegzel a kész süti tetejére (csak ne eresszen levet), amit zselatinnal leöntve lehet stabilizálni.

Nyami.

szólj hozzá Címkék: sütés időtöltés gyümölcscukor

A bejegyzés trackback címe:

https://diabkari.blog.hu/api/trackback/id/tr963429759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása