Mézeskalács, csukott szemmel
kiskatka | 2011. 12. 01.
Kevés nálam nagyobb anti-tálentum létezik a világon, ha sütésről van szó... Főleg, ha cukros sütiről van szó (ugye, kóstolás nélkül... de legalább van mire fogni!) Egy nem diabetikus sütirecept következik, de poénnak, időtöltésnek és sikerélménynek szuper!
Ezt a receptet azért szeretem, mert még nekem is megy, kóstolni sem kell, miközben olyan sok mindenre lehet használni: dobozban érlelve finom sütit kapsz a barátaid számára, lehet belőle saját kezűleg készített karácsonyi meglepetés vagy akár karácsonyfa-dísz. De lakásillatosításnak sem utolsó, garantált a karácsonyi hangulat, ha csak az asztalra teszed is, dekorációként!
Szóval 76 dkg lisztet, 34 dkg porcukrot, 2 evőkanál szódabikarbónát, kevéske őrölt fahéjat és 10 szem porrá tört szegfűszeget összekeverünk. Hozzáadunk 5 dkg margarint, 4 egész tojást, 4 evőkanál mézet és az egészet jól összedolgozzuk. A tésztát kis pihentetés után 3 mm vastagra nyújtjuk. A süteményeket kiszúró-formákkal szaggatjuk, vagy a kinyújtott tésztára vastagabb kartonból kivágott formát helyezünk és éles késsel körbevágjuk és megkenjük felvert tojással. Kizsírozott és liszttel meghintett tepsiben, közepesen meleg sütőben világosbarnára sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek