Cukor nélkül... gyümölcskenyér
kiskatka | 2011. 12. 02.
Kitűnő gyümölcskenyér recepteket találtam! Hozzáadott cukor nélkül készülnek, mert érett gyümölcsöket, esetleg aszalt gyümölcsöket tartalmaznak, melyek önmagukban édesítik a süteményt. Íme egy a sok közül:
Banánkenyér
Igazi energiabomba! Érett banánból kell kiindulni, esetleg olyanokból, melyeket már szívünk szerint kidobnánk.
- 6 db közepes, érett banán
- 2 nagy tojás
- 200g sima liszt
- 2 evőkanál sütőpor
- csipetnyi só
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 170C-ra. A tojásokat egy külön tálba leütjük, hozzáturmixoljuk a banánokat. Minden egyéb hozzávalót egy nagy tálban összekeverünk és apránként hozzáadagoljuk a banános tojás egyveleget, egyenletes tésztát keverve. Kalácsformába öntve (23cmx13cmx7cm az eredeti recept szerint) 1 óráig sütjük. Amikor kész, teteje aranybarna, oldala ruganyos, a formából éles késsel könnyedén kiemelhető. Hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve desszertnek, esetleg tea mellé tálaljuk.
A felszeletelt banánkenyeret csokipuding (diétás) kíséretében is el tudom képzelni. Esetleg némi csokiréteggel a tetején.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek