Cukor nélkül... truffle

kiskatka |

Ha hiszitek, ha nem, cukor nélküli truffle receptek is léteznek! Íme a 18 éven felülieknek szóló verzió, azaz a Brandy truffle! Erős brandy ízvilággal rendelkezik, mely tovább bolondítható, ha a dió helyett kakaót raksz bele. Esetleges meggy-körítésről már ne is beszéljek...

 A kép illusztráció innen - de simán lehet a Tiéd is ilyen;)

Hozzávalók:

  • 200 g nem ízesített kakaó
  • 100 ml tejszín
  • 2 teáskanál méz (diabetikus is lehet)
  • 2 teáskanál brandy (vagy más ítal, ízesítés)
  • apróra tört, alaposan pucolt dió hempergetéshez
     

 Elkészítés:

Kis tányérban olvasszuk meg a mézet és keverjük hozzá a kakaót. Ha egyenletesen elkeveredett, hagyjuk hűlni. Mikor már nem túlságosan forró, adjuk hozzá a brandy-t és a tejszínt. Hagyjuk állni legalább egy órát, hogy összeérjen és kezdjen megszilárdulni. Mielőtt azonban teljesen megkeményedne, kiskanállal szakítsunk ki darabokat a masszából és tenyérben sodorjunk belőle labdákat, majd hempergessük bele a dióba. Hagyjuk teljesen kihűlni, akár hűtőbe is tehetjük, hogy teljesen kompakt legyen.

Ízesítéssel játsszatok kedvetekre, szabad a pálya!

Várjuk a híreket, ki hogy boldogult: diabetes@egycseppfigyelem.hu!

szólj hozzá Címkék: dió csokoládé brandy truffle

A bejegyzés trackback címe:

https://diabkari.blog.hu/api/trackback/id/tr743434819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása