Túlélni az ünnepeket - második rész

kiskatka |

Cukorbetegség kontra ünnepek, folyt köv.

christmas-diet-drink-eat-laugh-Favim.com-142869_large.jpg

Kényeztetés, az kell!

Mi az, ami nélkül nem karácsony a karácsony Neked? Ha megvan, ragaszkodj hozzá! Olyan sok diabetikus cukrászda van, olyan sok minden elérhető már cukor nélkül! Biztosan meg lehet oldani valahogy! Sokkal finomabb minden, ha nem bűntudat a köret mellé. Ha tudod, hogy milyen étel elengedhetetlen a karácsonyhoz – ergo hiányérzeted lesz, de igazán, ha kimarad – akkor azt is tudod, mi minden nem is annyira fontos.

Meglepően sok minden nem fontos egyébként, miközben csomó minden van, ami viszont szénhidrát- vagy cukormentes, mégis kényeztet! Tök jó dolog megtalálni és élvezni őket!

Egy kicsi mozgás...

Nos, ez az, amit nem szoktunk. Pedig mennyire jó érzés, csak irtó nehéz elindulni! A több napos punnyadás, evészettel fűszerezve jelentősen növeli az inzulin-rezisztenciát, azaz ugyanannyi inzulin kevésbé hat, kisebb a vércukorcsökkentő hatása. Cukorbetegekben és nem diabosokban egyaránt, csak nem cukorbetegekben több inzulin termelődik, míg cukorbetegekben felmegy a vércukor.

Az inzulin-rezisztencia ellen a legjobb a mozgás. Nem kell sokra gondolni, 30 perc séta is segít! Például az ezredszerre látott Reszkessetek betörők vagy a jól ismert Bud Spencer film első reklámblokkjáig.

Tukmáló rokonok lekezelése

Mindenkinek van olyan ember a környezetében, akit nem lehet leállítani a kínálgatással. Nem rossz szándékkal kínálgatnak, csupán nagyon jó vendéglátók szeretnének lenni. Vegyél még egy kicsit, igazán, csak egy pici cukor van benne stb. Nekem egy taktika vált be: veszek a tányéromra valami sós süteményt, amit nem vagy rettentő lassan fogyasztok el. Mikor kínálni kezdenek, felmutatom a tányért és demonstrálom, hogy épp táplálkozom. Ilyenkor mindenki megnyugszik. Kicsit talán fura, de ha máshogy nem megy, valahogy sokkal jobban beválik, mint az ismételt magyarázkodás és hárítás.

Neked milyen tapasztalataid vannak?

Forrás: A Suite 101 alapján szabadon, a kép innen van

szólj hozzá Címkék: ünnepek túlélés mozgás kényeztetés

A bejegyzés trackback címe:

https://diabkari.blog.hu/api/trackback/id/tr823431075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása