Dűne 2011

kiskatka |

Épp a napokban folyik az International Diabetes Federation (IDF, Nemzetközi Diabétesz Szövetség) éves diabétesz kongresszusa Dubai-ban. Különleges a helyszín, nem csak azért, mert nyaralásnak sem utolsó uticél. Az IDF idei felmérése szerint ugyanis az arab világban és Afrikában a cukorbetegség rohamosan terjed és ijesztő mértékű növekedés várható a jövőben is, feltételezhetően az életmódbeli változások miatt. Az Egyesült Arab Emirátus pedig különösen érintett, a világon itt a második leggyakoribb probléma a cukorbetegség, jelenleg pedig minden ötödik (!) ember cukorbeteg - derül ki Jean Claude Mbanya, az IDF elnökével készített interjúból.

Kép1.jpg

A kongresszuson 15.000-en vesznek részt az egész világról. A főbb témakörök a következők: cukorbetegséget érintő klinikai- és alapkutatások; betegoktatás és integrált ellátás; globális kihívások; a cukorbetegség terjedése, annak okai és az egészségügyi ellátás minősége az egyes érintett országokban; valamint cukorbeteg mindennapok, élet cukorbetegen.

Figyeljük a híreket, az újdonságokról tudósítunk! Addig is az IDF Facebook oldalát és képeket a kongresszusról itt találtok.

képek innen és innen
szólj hozzá Címkék: kongresszus IDF Nemzetközi Diabétesz szövetslg Dubai

A bejegyzés trackback címe:

https://diabkari.blog.hu/api/trackback/id/tr73445025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása