Gesztenyével töltött pulykamell
kiskatka | 2011. 12. 17.
Hozzávalók:
- ½ kg pulykamell
- 20 dkg füstölt bacon
- 20 dkg Maroni egész gesztenye
- 10 dkg tökmag
- 10 dkg Spar Vital dióbél
- 10 dkg fenyőmag
- 1 db tojás
- 1 vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- 1 kg újkrumpli
- 2 csokor petrezselyem
Elkészítés
A gesztenyét enyhén sós vízben megfőztem, és krumplinyomón átnyomtam. A bacon felét aprók kockákra vágtam, és zsírjára pirítottam. Hozzáadtam egy fej finomra vágott vöröshagymát, a petrezselymet, a diót, a fenyőmagot és a tökmagot. Sóztam, borsoztam, és összepirítottam. A gesztenyéhez hozzáadtam a szalonnás-hagymás magokat, és a tojást, és az egészet jól összegyúrtam. A pulykamellből nagy, vékony szeleteket vágtam, megkentem a töltelékkel, feltekertem, mint a beiglit. A kis duci hengereket körbetekertem a bacon másik felével, és egy sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon megsütöttem. Másnap hidegen ettük, úgy is finom volt.
A bacon kisült zsírjába újkrumplit tettem. Nem hámoztam meg, és csak a nagyobbakat vágtam félbe. Megsóztam, megszórtam petrezselyemmel, és a sütőben 220 fokon megsütöttem."
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek